Sabauda fimbriata
Latinský název pro varietu rostliny Brassica oleracea, česky zvanou máslová kapusta. Tato rostlina patří mezi brukvovité, podobně jako zelí, kedluben, květák apod. Má dokonce stejný základ názvu, liší se pouze uvedenou varietou. Od běžné kapusty hlávkové (varieta Capitata sabauda) nebo kapusty kadeřavé (kadeřávku, varieta Acephala sabellica) se liší světlejšími a méně kadeřavými listy. Anglicky Cabbage, francouzsky Chou de Milan, německy Kohl, italsky Cavolo di Milano, španělsky Col (Berza).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.