Hovězí maso - kuchařka
Hovězí maso je pro přípravu mnoha jídel přímo nezbytné. Hovězí guláš, rajská omáčka, hovězí na houbách nebo na česneku jsou klasická jídla české kuchyně, v této kuchařce z hovězího masa ale najdete i mnoho dalších jídel z celého světa. Určitě si z nich vyberete…
Ostatní
Polévka s játrovými knedlíčky
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme ji na tuku dozlatova. Přidáme lžičku sekané petrželky. Žemle nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka nebo do vody, vymačkáme a protřeme sítem. Játra najemno umeleme a vše promícháme s osmaženou cibulkou, vejcem, utřeným česnekem, solí, pepřem, majoránkou a trochou strouhanky. Hmotu necháme v chladničce 15 minut odpočinout. Potom tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme v osolené vodě 10-12 minut. Uvařené knedlíčky ocedíme a přidáme do hotové polévky.Celý receptPolévka s játrovým svítkem
Připravíme těsto na svítek jako v receptu Polévka s vaječným svítkem. Žloutek smícháme s prolisovanými játry, nasekanou petrželovou natí a mletým pepřem. Další postup je stejný jako při přípravě vaječného svítku.Celý receptSalát z volské tlamy
Hovězí líčko /volskou tlamu/ uvaříme v osolené vodě s celou cibulí. Necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme pokrájená rajčata a okurky. Promícháme a zalijeme rozmíchaným olejem, hořčicí, citrónovou šťávou, worcestrovou omáčkou, pepřem, najemno nakrájenou cibulí a sardelovou pastou. Necháme několik hodin uležet v chladu. Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.Celý receptŠpekáčky na pivě
Nakrájenou cibuli a kolečka oloupaných špekáčků osmahneme na nakrájené a rozškvařené slanině. Ochutíme solí, pepřem a kmínem. Vše zalijeme pivem, vývarem a krátce podusíme. Nakonec přidáme nastrouhaný chléb a ještě dodusíme.Celý receptPolévka telecí mozečková
Telecí mozeček přelijeme vroucí vodou, zcedíme, odblaníme a nasekáme nahrubo. Spolu s jemně nakrájenou cibulí a petrželkou osmažíme mozeček na 30g másla. Z 50g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji polévkou, povaříme, osolíme a opepříme. Přidáme mozeček a ještě krátce povaříme. Okořeníme špetkou muškátu, polévku prolisujeme a nakonec zahustíme smetanou a žloutkem. K polévce podáváme kostičky osmažené žemle.Celý receptTelecí ledvinky pečené
Ledvinky omyjeme studenou vodou, osušíme a potřeme solí a pepřem. Vložíme je na suchý pekáček a pečeme v horké troubě. Po upečení bude tuk na ledvinkách křupavý. Ledvinky vyjmeme, většinu tuku slijeme, zbytek zaprášíme moukou, přidáme rajčatový protlak, osmahneme, zalijeme vývarem a provaříme. Ledvinky nakrájíme na plátky, rozložíme na mísu a podáváme s omáčkou. Vhodnou přílohou je mandlová rýže.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.