Kuchařka vegetariánských jídel
Vegetariánská kuchařka na jednoduchá, rychlá a finančně málo nákladná jídla nejen pro vegetariány. Vegetariánská jídla jsou totiž lehká, dietní a zároveň chutná, a proto jsou oblíbená i u lidí, kteří maso běžně konzumují. Základem je konzumace všech potravin mimo živočišných – hlavně masa, drůbeže a ryb.
Ostatní
Zeleninový salát z grilu
Cukety a lilky nakrájíme podélně na tenké plátky. Rajčata lehce nařízneme a na cedníku polijeme vroucí vodou, poté stáhneme slupky. Nasekáme na drobné kousky a i se šťávou odložíme do misky. Papriky opláchneme, podélně rozřízneme a zbavíme jadérek. Cuketu, lilky a papriky potřeme olejem a cca 10minut opékáme na grilu dozlatova. Vyjmeme a v míse skládáme na sebe, zakapáváme olejem, solíme a pepříme. Zeleninu rozdělíme na talíře. Rajčatovou dužinu dochátíme solí a pepřem a promícháme s olejem. Poté jí přelijeme opečenou zeleninu. Pokrm podáváme teplý, s kopečkem jogurtu, plátky česneku a nasucho opečeným bílým chlebem.Celý receptVegetariánský řízek
Lilek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme asi 1 hodinu změknout. Do kastrolu dáme máslo, nastrouhaný sýr, nahřejeme, přidáme vejce a necháme zhoustnout. Plátky lilku osušíme, polovinu jich potřeme připravenou směsí, zbylé plátky přitiskneme a smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách.Celý receptVegetariánské sendviče
Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Promícháme, vložíme do pánve se lžící oleje a podle chuti osolíme. Zahříváme cca půl minuty, jakmile bude zelenina vlažná, ochutíme majonézou. Z toastového chleba vykrojíme 20 kotoučů o průměru cca 4,5cm a připravíme sendviče tak, že vždy dvě kolečka toastu spojíme zeleninovou směsí.Celý receptDušená kedlubna s pórkem a fazolkami
Oloupanou kedlubnu a očištěný pórek nakrájíme na kousky a smícháme se scezenými fazolkami. Vše osolíme a dusíme na másle doměkka. Do hotového pokrmu přidáme nasekanou petrželovou nať.Celý receptBrambory s brokolicí a mrkví
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 10 minut. Po pěti minutách přidáme do hrnce očištěnou mrkev a růžičky brokolice. Vaříme tedy ještě 5 minut. Scedíme a oddělíme brambory. Na pánvi si rozpálíme olej, nasypeme pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Krátce orestujeme a vyklopíme do pekáčku. Na cibuli s česnekem do pekáčku naklademe polovinu brambor. Jako druhou vrstvu dáme na brambory brokolici s mrkví, které jsme trochu pokrájeli. Zasypeme posekanou šalvějí a rozdrobeným tofu. Další vrstva budou zbylé brambory. Vše posypeme strouhaným sýrem a 15 minut zapékáme při maximální teplotě.Celý receptSalát Waldorf Astoria
Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. V míse je smícháme s citronovou šťávou. Přidáme na plátky nakrájený řapíkatý celer a majonézu. Směs dobře promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Mísu přikryjeme a uložíme na chvíli do chladničky. Před podáváním vmícháme do salátu nahrubo nasekané vlašské ořechy. Salát rozdělíme do mističek a ozdobíme nakrájenou pažitkou.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.