Ananasový meloun ve sladkokyselém nálevu

30 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
59 kcal
Sacharidy
15 g
Vláknina
7 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Napůl zralý meloun oloupeme, rozkrojíme, vybereme semena, dužinu pokrájíme na kostky o hraně 2 cm a zvážíme ji. K přípravě nálevu na 1 kg čisté dřeně připadne 300 g cukru, 150 ml vinného octa a 100 ml vody. Melounové kostky vložíme do skleněné mísy a nalijeme na ně tolik vinného octa, aby byly potopené. Mísu zakryjeme a necháme 24 hodin v chladu, poté meloun přecedíme.
  • 2
    Do scezené tekutiny přilijeme vodu, přisypeme cukr, přidáme sůl s mletým pepřem a svaříme na sirup, Po rozpuštění cukru vaříme ještě 3 minuty.
  • 3
    Melounové kostky naskládáme do sklenic, do každé přidáme snítku opraného kopru, špetku konzervačního prostředku a zalijeme horkým nálevem. Sklenice okamžitě uzavřeme a necháme vychladnout v suché páře.
  • 4
    Nakládaný meloun podáváme jako přílohu k vařené šunce i k jiným druhům masa, z nálevu můžeme připravit zálivky na saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.