Ananasový nákyp

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
45 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky s 80g moučkového cukru mícháme do pěny. Přidáme mleté mandle a dobře promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh, vyšleháme do něj zbylý cukr a spolu s hrubou mouku zlehka vmícháme do těsta.
  • 2
    Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vlijeme do ní těsto a povrch posypeme nadrobno nasekaným kompotovaným ananasem.
  • 3
    Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  • 4
    Po vychladnutí nákyp opatrně vyklopíme z formy a přelijeme šťávou z ananasového kompotu.
  • 5
    Při podávání každou porci ozdobíme ušlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.