Ananasový nákyp
50 min.

Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 100gramůMandle mleté
- 80gramůMouka pšeničná hrubá
- 200gramůKompot ananasový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
45 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Žloutky s 80g moučkového cukru mícháme do pěny. Přidáme mleté mandle a dobře promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh, vyšleháme do něj zbylý cukr a spolu s hrubou mouku zlehka vmícháme do těsta.
- 2Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vlijeme do ní těsto a povrch posypeme nadrobno nasekaným kompotovaným ananasem.
- 3Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 4Po vychladnutí nákyp opatrně vyklopíme z formy a přelijeme šťávou z ananasového kompotu.
- 5Při podávání každou porci ozdobíme ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.