Ančovičky na česneku
18 min.
Ingredience
- 28kusůAnčovička - filety
 - 10stroužkůČesnek
 - 100mililitrůOlej olivový
 - 2lžíceRozmarýn čerstvý
 - 1kusCitrony
 - 1lžičkaSůl
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 0,5kusSalát kadeřavý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
40 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
125 mg
Postup přípravy
- 1Ančovičky vykostíme, salát frisée natrháme na kousky a vše osolíme a opepříme.
 - 2Oloupeme a zpěníme na oleji nakrájený česnek s rozmarýnem.
 - 3Vymažeme formičky a vyskládáme ančovičkami. Střed vyložíme salátem frisée a při 180°C pečeme 8 minut. Poté vyklopíme, přelijeme česnekem a pokapeme citronem.
 - 4Podáváme teplé.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.