Arabský chléb s okurkou a sýrem feta
15 min.
Ingredience
- 200gramůChléb Pita
- 150gramůOkurka salátová
- 200gramůSýr Feta
- 2stroužkyČesnek
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůMáta
- 10gramůSůl mořská
- 5gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
10 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Salátovou okurku omyjeme, nakrájíme na plátky, posypeme mořskou solí a necháme hodinu odležet. Okurku vložíme do cedníku, propláchneme tekoucí vodou a necháme okapat. Česnek prolisujeme, lístky máty otrháme a posekáme najemno. Do misky vložíme sýr feta, přisypeme mátu, česnek, sůl, pepř, zakápneme citronovou šťávou a vidličkou rozetřeme dohladka.
- 2Plátek arabského chleba pomažeme sýrovou směsí, poklademe plátky okurky a přiklopíme druhým plátkem chleba. Takto postupujeme, až spotřebujeme všechny suroviny. Chleby upravíme na talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.