Arroz al horno
60 min.

Ingredience
- 400gramůVepřové maso libové
- 1lžičkaItalský guláš - 43g hov.masa,10g oleje,sůl,10g cibule,15g rajčat.protlaku,sladká mletá paprika,2g hl.mouky, zelená petrželka
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 7gramůPepř černý mletý
- 5kusůRajčata
- 250gramůRýže loupaná
- 3kusyBrambory
- 1kusČesnek
- 1špetkaŠafrán
- 200kusůHovězí vývar základní
- 200gramůSlanina anglická
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
6559 kcal
Bílkoviny
1135 g
Tuky
22 g
Sacharidy
429 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova. Dáme stranou.
- 2Rajčata oloupeme a 4 rajčata nakrájíme na kousky a jedno nakrájíme na plátky.
- 3Do výpeku z masa dáme na kousky nakrájená rajčata a rýži a krátce orestujeme. Poté vše přesypeme do zapékací misky.
- 4Doprostřed zapékací misky s rýží zapíchneme palici česneku, kterou jsme seřízli tak, aby vyčuhovaly všechny stroužky.
- 5Rajče nakrájené na plátky rozložíme kolem palice česneku.
- 6Brambory a slaninu také nakrájíme na plátky a uděláme s nimi to, co s rajčetem.
- 7Vývar smícháme se šafránem a přelijeme jím celou směs.
- 8Pečeme 30-40 minut na 190 °C. Tekutina by se měla ztratit a rýže změknout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.