Artyčoky na smetaně
65 min.

Ingredience
- 600gramůArtyčoky
- 10gramůSůl
- 25gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 25mililitrůOlej olivový
- 30gramůCibule
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 50mililitrůBešamel
- 400gramůBrambory vařené
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěným artyčokům odřízneme horní část a ořežeme dřevnaté části. Spodní části vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zvolna 25 až 30 minut. Scedíme a necháme okapat. Mezitím rozpálíme v pekáčku olej s máslem, přisypeme pokrájenou cibuli, plátky žampionů, osmahneme, artyčoky nakrájíme na kostky a vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a dusíme, dokud se vývar z poloviny nevyvaří. Přilijeme smetanu, bešamel, zasypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby na 10 minut zapéct.
- 2Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.