Artyčoky plněné hovězím masem

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1023 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
17 g
Sacharidy
215 g
Vláknina
109 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z očištěných a omytých artyčoků odstraníme srdíčko. Artyčoky poté zakapeme citronovou šťávou a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Takto připravené artyčoky přivedeme k varu a vaříme 10 minut.
  • 2
    Jedno ze dvou vajec uvaříme. Jakmile je vejce vařené, odstraníme z něj skořápku a spolu s petrželkou najemno nasekáme.
  • 3
    Umleté hovězí maso promícháme se strouhaným sýrem, nasekaným vejcem a petrželkou a osolíme, opepříme a pokmínujeme. Nakonec ještě promícháme se syrovým vejcem.
  • 4
    Ochucené maso rozdělíme do uvařených artyčoků. Artyčoky plněné masem vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů Celsia 40 minut.
  • 5
    Nyní připravíme omáčku. Najemno nakrájenou cibulku opečeme na oleji. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme k ní rajský protlak, harrisu a mletou papriku. Vše nakonec dle chuti osolíme a opepříme. Celou směs vaříme na mírném plameni 5 minut.
  • 6
    Upečné artyčoky přeložíme do zapékací mísy s omáčkou a za občasného polévání vršků artyčoků dusíme ještě 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.