Artyčoky plněné hovězím masem
105 min.

Ingredience
- 1gramPaprika mletá sladká
- 1kusCibule
- 8kusůArtyčoky
- 6mililitrůCitronová šťáva
- 1gramSůl
- 3gramyPetržel - nať
- 200gramůHovězí maso mleté
- 30gramůSýr Gruyére
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramKmín celý
- 20mililitrůOlej olivový
- 2kusyVejce slepičí
- 8gramůHarissa pasta
- 15gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1023 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
17 g
Sacharidy
215 g
Vláknina
109 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Z očištěných a omytých artyčoků odstraníme srdíčko. Artyčoky poté zakapeme citronovou šťávou a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Takto připravené artyčoky přivedeme k varu a vaříme 10 minut.
- 2Jedno ze dvou vajec uvaříme. Jakmile je vejce vařené, odstraníme z něj skořápku a spolu s petrželkou najemno nasekáme.
- 3Umleté hovězí maso promícháme se strouhaným sýrem, nasekaným vejcem a petrželkou a osolíme, opepříme a pokmínujeme. Nakonec ještě promícháme se syrovým vejcem.
- 4Ochucené maso rozdělíme do uvařených artyčoků. Artyčoky plněné masem vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů Celsia 40 minut.
- 5Nyní připravíme omáčku. Najemno nakrájenou cibulku opečeme na oleji. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme k ní rajský protlak, harrisu a mletou papriku. Vše nakonec dle chuti osolíme a opepříme. Celou směs vaříme na mírném plameni 5 minut.
- 6Upečné artyčoky přeložíme do zapékací mísy s omáčkou a za občasného polévání vršků artyčoků dusíme ještě 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.