Artyčoky plněné žampionovou nádivkou
70 min.
Ingredience
- 400gramůArtyčoky
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůAnglická slanina
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůCibule
- 70gramůMrkev kořen
- 150mililitrůVíno bílé
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 60gramůPažitka
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100mililitrůVoda pitná
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Žampiony nakrájíme na malé kousky, cibuli oloupeme, porájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu krájíme na tenké plátky, mrkev nastrouháme na jemno, pažitku posekáme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme žampiony, osolíme, ochutíme česnekem a krátce podusíme. Mimo oheň vmícháme žloutek.
- 2Artyčoky očistíme, částečně vydlabeme, naplníme žampionovou směsí, každý artyčok zabalíme do jednoho plátku slaniny. Vyskládáme do hrnce, přidáme mrkev, pepř, posypeme pažitkou, podlijeme vínem, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme zhruba 30 minut.
- 3Artyčoky vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vodu, rozmícháme a povaříme 10 minut.
- 4Artyčoky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.