Artyčoky plněné žampionovou nádivkou

70 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony nakrájíme na malé kousky, cibuli oloupeme, porájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu krájíme na tenké plátky, mrkev nastrouháme na jemno, pažitku posekáme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme žampiony, osolíme, ochutíme česnekem a krátce podusíme. Mimo oheň vmícháme žloutek.
  • 2
    Artyčoky očistíme, částečně vydlabeme, naplníme žampionovou směsí, každý artyčok zabalíme do jednoho plátku slaniny. Vyskládáme do hrnce, přidáme mrkev, pepř, posypeme pažitkou, podlijeme vínem, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme zhruba 30 minut.
  • 3
    Artyčoky vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vodu, rozmícháme a povaříme 10 minut.
  • 4
    Artyčoky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.