Artyčoky s maltskou omáčkou

55 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
843 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
45 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
57 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu a vložíme do ní kolečka citronu. Z artyčoků odstaníme stonky a seřízneme jejich spodní část tak, aby potom mohly stát na talíři. V připravené vodě je zvolna 20-25 minut vaříme. Hotové jsou, pokud se z nich snadno odlamují listy.
  • 2
    Připravíme si maltskou omáčku. Důkladně omyjeme pomeranč, kůru nastrouháme a vymačkáme z něj 2 lžíce šťávy. Rozehřejeme máslo. Vodu a citronovou šťávu nalijeme do misky, kterou zahříváme nad hrncem s vroucí vodou, dokud se tekutina neprohřeje. Do zahřáté tekutiny přidáme žloutky, které ve vodní lázni opět důkladně zahřejeme. Za stálého šlehání přiléváme tenkým praménkem rozpuštěné horké máslo. Vznikne tak hustá a hladká omáčka, do které vmícháme pomerančovou kůru a šťávu. Podle chuti osolíme, opepříme a případně vmícháme citronovou šťávu. Poté omáčku odstavíme.
  • 3
    Artyčoky postavíme na talíře, přidáme k nim misku s maltskou omáčkou, kterou navrch ozdobíme pomerančovou kůrou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 7. 5. 2017
Artyčoky s maltskou omáčkou
Musím vyzkoušet 🙂