Artyčoky smažené ve vinném těstíčku
50 min.

Ingredience
- 4kusyArtyčoky
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1decilitrVíno bílé
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej stolní
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
7 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
55 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěné artyčoky vložíme do osolené a mírně okyselené vařící vody, uvaříme do měkka.
- 2Z vajec, oleje, vína, mouky a soli připravíme středně husté těstíčko. Okapané artyčoky do něj namočíme, ihned vložíme do rozehřátého oleje a smažíme po všech stranách do růžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.