Asijský postní pokrm
40 min.
Ingredience
- 20gramůSmrže čerstvé
- 200gramůSýr sójový - Tofu
- 100gramůPekingské zelí
- 100gramůPaprika zelená
- 100gramůPaprika červená
- 120gramůSójové výhonky
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůKukmáky
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 1decilitrOlej rostlinný
- 20gramůCukr třtinový
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3decilitryVývar zeleninový
- 20gramůSolamyl
- 50mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
44 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ve woku rozpálíme rostlinný olej a postupně orestujeme mrkev, oloupanou a nakrájenou na kolečka, papriky zbavené jádřinců a nakrájené na kostky, pekingské zelí nakrájené na proužky a nakonec všechny houby nakrájené na kousky. Společně podusíme asi 5 minut, přidáme bambusové výhonky, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a ještě 2 minuty povaříme.
- 2Nakonec pokrm zahustíme škrobovou moučkou, osladíme a necháme přejít varem. Vmícháme na kostičky nakrájený tofu sýr, zjemníme sezamovým olejem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.