Aspik s ovocem a šampaňským vínem
29 min.
Ingredience
- na ozdobu
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůMaliny
- 1lžičkaCukr skořicový
- ovocný aspik
- 4decilitryCitronová šťáva
- 3,5decilitryVíno šumivé (sekt)
- 9plátkůŽelatina bílá plátky
- 100gramůJahody zahradní
- 50gramůMaliny
- 300gramůRybíz černý
- 200gramůGrapefruity
- 100gramůRybíz červený
- 7decilitrůVoda pitná
- 140gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
27 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Omyté ovoce: maliny, černý rybíz, červený rybíz, jahody a oloupané plátky grapefruitu dáme do vody s cukrem a krátce 2-4 minuty povaříme. Ovoce vyjmeme a rozdělíme do pohárů.
- 2Želatinu namočíme do studené vody nabobtnat na 5 minut, pak ji vymačkáme a rozpustíme ve 4 dl ovocné teplé šťávy, přilijeme k ní šampaňské víno a ochutíme citronovou šťávou. Tímto aspikovým sirupem zalijeme ovoce v poháru a dáme do chladničky přes noc zatuhnout.
- 3Druhý den vyšleháme smetanu na šlehačku a ozdobně ji nastříkáme na poháry, šlehačku posypeme skořicovým cukrem a ozdobíme ovocem.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.