Australské kari kuře
65 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí stehna
 - 4lžíceOlej slunečnicový
 - 1kusCibule
 - 300gramůOmáčka sladkokyselá
 - 4decilitryVoda pitná
 - 100gramůRozinky tmavé
 - 3kusyBanány
 - 100gramůKdoule
 - 3lžíceMed včelí
 - 1lžičkaChilli koření mleté
 - 1lžičkaSůl
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
23 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
5 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna vykostíme, umyjeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme na něm nakrájené maso. Maso vyndáme, necháme zatím stranou. Do hrnce vsypeme nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova a vlijeme kari omáčku Madras a zahřejeme. Do omáčky vrátíme maso, zalijeme vodou, přiklopíme poklicí a povaříme 20 minut.
 - 2K masu přisypeme rozinky, na tenké plátky nakrájené kdoule (Venušina jablka), vmícháme med a oloupané na kolečka nakrájené banány. Opět přiklopíme poklici a dusíme přibližně 20 minut. Před dokončením dušení jídlo podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme chilli kořením.
 - 3Hotové jídlo stáhneme z ohně, necháme pod poklicí 5 minut a potom rozdělíme na talíře a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.