Australský kuřecí salát s melounem
42 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
 - 2stroužkyČesnek
 - 1lžičkaSůl
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 - 1lžíceMed včelí
 - 1lžíceHořčice Dijonská
 - 1lžíceOcet bílý vinný
 - 0,5kusMeloun žlutý
 - 2kusyKiwi
 - 1kusČekanka
 - 4lžíceŘeřicha
 - 3lžíceOlej rostlinný
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vykostěná kuřecí prsa bez kůže opláchneme studenou vodou, osušíme ubrouskem a nakrájíme na centimetrové kostky. Oloupeme a najemno nasekáme stroužky česneku, který pak ve velké pánvi na lžíci hodně zahřátého oleje jednu minutu restujeme. Ke zkřehlému česneku přidáme maso, které osolíme, opepříme a za stálého míchání 4-5 minut do zlatova opékáme. Obsah pánve potom přendáme do větší misky, kde ho necháme vystydnout.
 - 2Dále připravíme salátový dresink. Ve středně velké míse smícháme med s hořčicí a bílým vinným octem. Do směsi zašleháme 2 lžíce oleje, ½ lžičky soli a ¼ lžičky mletého pepře.
 - 3Z půlky žlutého melounu lžící vybereme semena a kulatou lžičkou z dužiny vykrájíme kuličky. Potom oloupeme kiwi, podélně je překrojíme a rozkrájíme na plátky.
 - 4Opečené kuřecí kousky, melounové kuličky a půlměsíčky kiwi přidáme do mísy s dresinkem a opatrně, ale dobře promícháme.
 - 5Na talíře položíme listy červené čekanky a na ně upravíme salát, který pokapeme zbylým dresinkem a ozdobíme listy řeřichy.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.