Azerbájdžánský Ljula-Kebab
30 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová plec
 - 50gramůCibule
 - 2lžičkySůl
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 - 2lžíceCitronová šťáva
 - 3stroužkyČesnek
 - 2lžícePetržel - nať
 - 12kusůCibulka jarní
 - 6kusůOkurky nakládané
 - 1kusCitrony
 - 4krajíceChléb pšeničný (bílý)
 - 200mililitrůKečup ostrý
 - 200mililitrůZakysaná smetana
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
47 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
11 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté prorostlé maso ze skopové plece nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na čtvrtky a společně 2x umeleme na masovém strojku.
 - 2Umletou směs dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a podle chuti prolisovaný česnek, dobře spolu promícháme, přikryjeme a dáme na 3 hodiny do chladničky proležet.
 - 3Z hmoty utvoříme šištičky, které napícháme na rožeň a opékáme nad žhavým dřevěným uhlím asi 15 minut, nebo je pečeme pod grilem, nebo v pánvi na oleji.
 - 4Upečené kebaby sesuneme z rožně na nahřátou mísu, posypeme sekanou petrželkou a obložíme jarní cibulkou, podélně čtvrcenými nakládanými okurkami a plátky citronu. Jako příloha se hodí bílý chléb.
 - 5Zvlášť v omáčníku podáváme ostrý kečup smíchaný s osolenou zakysanou smetanou v poměru 1:1.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.