Bábovka z majonézy

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vsypeme mouku, promícháme s práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, majonézu, mléko a vanilkový cukr. Všechny suroviny promícháme v kuchyňském robotu na hladké těsto. Oddělíme menší část těsta, vmícháme do něj dvě lžíce kakaa. Formu na bábovku vymažeme slunečnicovým olejem a vysypeme strouhankou. Vlijeme do ní nejprve světlé těsto, poté přidáme kakaovou část. Troubu předehřejeme na 180 °C a vložíme bábovku, pečeme 40 minut.
  • 2
    Zda je bábovka hotová vyzkoušíme pomocí špejle, kterou zapíchneme do upečeného těsta. Po jejím vytažení by na ní měly být jenom zavlhlé drobky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.