Bábovka z polotekutého třeného těsta
65 min.
Ingredience
- Na formu
- 30gramůTuk
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- Těsto
- 250gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1kusCukr vanilka
- 500gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 100mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceRum
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
34 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1V míse třeme změklé máslo, dokud nezískáme tvárnou hmotu. Postupně přidáváme cukr, jedno po druhém vejce, špetku soli a vanilkový cukr. Vše utřeme do pěny. Potom střídavě vmícháme mouku a mléko. Nakonec můžeme přidat podle chuti rum. Hotové těsto by mělo snadno sjíždět z vařečky.
- 2Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
- 3Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.