Bábovka z polotekutého třeného těsta

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
34 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse třeme změklé máslo, dokud nezískáme tvárnou hmotu. Postupně přidáváme cukr, jedno po druhém vejce, špetku soli a vanilkový cukr. Vše utřeme do pěny. Potom střídavě vmícháme mouku a mléko. Nakonec můžeme přidat podle chuti rum. Hotové těsto by mělo snadno sjíždět z vařečky.
  • 2
    Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
  • 3
    Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.