Bábovka z tužšího třeného těsta
65 min.
Ingredience
- Na formu
- 30gramůTuk
 - 2lžíceMouka pšeničná hrubá
 
 - Těsto
- 80gramůMáslo čerstvé
 - 80gramůCukr krupice
 - 2kusyVejce slepičí
 - 1špetkaSůl
 - 1lžíceCukr vanilka
 - 200gramůMouka polohrubá
 - 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
 - 50mililitrůMléko polotučné
 - 1lžíceRum
 
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
931 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V míse třeme změklé máslo, dokud nezískáme tvárnou hmotu. Postupně přidáváme cukr, jedno po druhém vejce, špetku soli a vanilkový cukr. Vše utřeme do pěny. Potom střídavě vmícháme mouku a mléko. Nakonec můžeme přidat podle chuti rum. Hotové těsto je tužší, mělo by z vařečky padat v kusech.
 - 2Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
 - 3Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.