Bagety se sýrem
25 min.
Ingredience
- 4kusyBageta
- 1kusMozzarella
- 3špetkySůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1kusSýr Hermelín (Camember, Encián)
- Ochucená rajčata
- 2kusyRajčata
- 3špetkySůl
- 3špetkyCukr krupice
- 3špetkyPepř bílý
- Ochucený salát
- 80gramůRukola
- 1,2lžičkyOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaCitronová šťáva
- Pomazánka ze sušených rajčat
- 3lžíceBazalka
- 1lžíceKerblík
- 2stroužkyČesnek
- 1,2decilitryOlej olivový extra panenský
- 2lžíceOlivy nakládané
- 20gramůOřechy vlašské
- 3špetkyPepř bílý
- 80gramůSýr Gran Moravia
- 200gramůRajčata sušená sterilovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1339 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
58 g
Sacharidy
163 g
Vláknina
14 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Sýr Mozzarellu nakrájíme na plátky, které osolíme posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a odložíme do misky. Sýr Hermelín pokrájíme na plátky. Dvě větší rajčata omyjeme, pokrájíme je na kolečka. Lístky salátu Rukoly omyjeme, vodu setřepeme a v misce je promícháme s olivovým olejem a citrónovou šťávou.
- 2Bagety rozkrojíme na poloviny. Spodní části potřeme pomazánkou ze sušených rajčat, na kterou poklademe plátky Mozzarelly. Na ni poklademe plátky rajčat, které posypeme několika špetkami soli, cukru a pepře. Překryjeme je plátky Hermelínu. Přidáme lístky rukoly, přiklopíme vrchní část bagety a podáváme.
- 3Pomazánka ze sušených rajčat:
- 4Omyjeme čertvou bazalku, kerblík, otrháme lístky a dáme je do mixeru. Přidáme k nim sušená pokrájená rajčata, česnek, nastrouhaný sýr Grand Moravia, nastrouhané vlašské ořechy, bílý pepř, pokrájené nakládané olivy a 1.2 dl extra olivového oleje. Směs rozmixujeme dohladka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.