Báječný čokoládový dort

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
846 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
52 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
6 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Tři menší dortové formy vyložíme pečicím papírem, vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  • 3
    Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem, solí a kakaem.
  • 4
    V rendlíku rozpustíme máslo a sebereme z něj pěnu.
  • 5
    Ve vodní lázni mixujeme asi deset minut vejce s cukrem a vanilkou do husté pěny. Poté přimícháme mouku a rozpuštěné máslo.
  • 6
    Hotové těsto vlijeme rovnoměrně do připravených forem a pečeme zhruba půl hodiny, až se těsto odděluje od stěn formy.
  • 7
    Upečené korpusy necháme asi pět minut chladnout ve formách, poté vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
  • 8
    K přípravě krému rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a odstavíme. Poté vmícháme změklé máslo a žloutky.
  • 9
    Smetanu vyšleháme do pevné pěny.
  • 10
    Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, postupně přidáme cukr a znovu vyšleháme.
  • 11
    Ušlehanou šlehačku vmícháme do čokolády a opatrně "zabalíme" sníh z bílků. Krém necháme v chladničce alespoň půl hodiny vychladit.
  • 12
    Krémem spojíme korpusy a potřeme celý dort.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.