Barevná párková buchta (závin) s mrkví
40 min.

Ingredience
- 50gramůDroždí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 3kusyKarotka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVoda pitná
- 30mililitrůOlej olivový
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 200gramůPárky Vídeňské
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
922 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
46 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do důlku v mouce rozdrobíme droždí, přidáme cukr, část mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vlažný rozpuštěný tuk, zbylé mléko, žloutky, sůl a papriky pokrájené na malé kostičky. Vypracujeme hladké těsto a necháme asi 40 minut kynout.
- 2Mrkev uvaříme v osolené vodě a pokrájíme ji pak najemno (nebo nastrouháme na hrubém struhadle). Párky pokrájíme nadrobno. Těsto rozválíme na plát, podélně poklademe mrkví a párky, stočíme jako závin a upečeme do růžova ve vymazané a vysypané podélné formě (na biskupský chlebíček). Před pečením potřeme bílkem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C.
- 3Formu s nepřilnavým povrchem vytřeme olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.