Barevná pomazánka
25 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo pomazánkové
 - 100gramůSýr Lučina - termizovaný
 - 4kusyVejce slepičí
 - 100gramůŠunka parmská
 - 30gramůCibulka jarní
 - 5kusůŘedkvička
 - 2lžičkyHořčice
 - 2špetkySůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1decilitrZakysaná smetana
 - 1litrVoda pitná
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
539 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku s vařící vodou opatrně pomocí lžíce vložíme vejce, které 10 minut vaříme natvrdo. Potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na malé kousky.
 - 2Jarní cibulku (vrchní zelenou část) drobně nasekáme. Šunku, ředkvičky a dolní část jarní cibulky nastrouháme na jemném struhadle.
 - 3Pomazánkové máslo a Lučinu v misce utřeme do pěny, přidáme připravená vejce, jarní cibulku, ředkvičky a šunku. Všechny suroviny důkladně vařečkou promícháme. Nakonec pomazánku dochutíme solí, pepřem, hořčicí. Podle potřeby zředíme zakysanou smetanou a ještě jednou promícháme.
 - 4Hotovou pomazánku přeložíme do vhodné kuchyňské nádoby a udržujeme v lednici.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.