Barigoule z malých fialových artyčoků s uzeným bůčkem
50 min.
Ingredience
- 20kusůArtyčoky
- 1kusCibule
- 100gramůVepřový bok uzený
- 2decilitryOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 1kusTymián
- 1decilitrBílé víno
- 1litrVývar slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2578 kcal
Bílkoviny
140 g
Tuky
64 g
Sacharidy
533 g
Vláknina
272 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Oloupejte cibuli, očistěte mrkev a vše včetně bůčku nakrájejte na malé kostičky. Pomocí nože utřete česnek.
- 2Z artyčoků odstraňte svrchní listy, až vám zbude jen srdíčko. Artyčokům ponechte kousek stonku. Odkládejte je do vody s kyselinou citrónovou či do citrónové šťávy, aby artyčoky nezčernaly.
- 3Cibuli, česnek, mrkev a bůček orestujte na olivovém oleji, přidejte artyčoky, přilijte víno a počkejte, až se odpaří přebytečná tekutina. Pak vše zalijte drůbežím vývarem.
- 4Osolte, opepřete a přidejte tymián.
- 5Vařte zhruba 25 min.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.