Barigoule z malých fialových artyčoků s uzeným bůčkem

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2578 kcal
Bílkoviny
140 g
Tuky
64 g
Sacharidy
533 g
Vláknina
272 g
Cukr
51 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupejte cibuli, očistěte mrkev a vše včetně bůčku nakrájejte na malé kostičky. Pomocí nože utřete česnek.
  • 2
    Z artyčoků odstraňte svrchní listy, až vám zbude jen srdíčko. Artyčokům ponechte kousek stonku. Odkládejte je do vody s kyselinou citrónovou či do citrónové šťávy, aby artyčoky nezčernaly.
  • 3
    Cibuli, česnek, mrkev a bůček orestujte na olivovém oleji, přidejte artyčoky, přilijte víno a počkejte, až se odpaří přebytečná tekutina. Pak vše zalijte drůbežím vývarem.
  • 4
    Osolte, opepřete a přidejte tymián.
  • 5
    Vařte zhruba 25 min.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.