Batátové houstičky
85 min.

Ingredience
- 350gramůBrambory sladké (Batáty)
- 120mililitrůVoda pitná
- Těsto
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 45gramůMléko odtučněné sušené
- 30gramůCukr krupice
- 7gramůDroždí sušené
- 1špetkaSůl
- 120mililitrůVoda pitná
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 45mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Batáty oškrábeme, omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi půl hodiny doměkka. Scedíme, vložíme do mísy a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Šalotku nakrájíme na kolečka, přisypeme k batátům, přidáme mouku, cukr, sušené mléko, špetku soli, droždí, přilijeme olej, vlažnou vodu a vypracujeme těsto. Důkladně prohněteme a necháme 45 minut kynout. Znovu důkladně prohněteme a necháme kynout dalších 45 minut.
- 2Z těsta vytvarujeme 12 houstiček nebo upleteme pletýnky, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení a necháme kynout ještě 15 minut a potřeme mlékem. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.