Batáty s grilovanou zeleninou
65 min.
Ingredience
- 15gramůBazalka
 - 2kusyBrambory sladké (Batáty)
 - 120mililitrůOlej olivový
 - 1kusLilek
 - 2kusyPaprika červená
 - 300gramůMozzarella
 - 20mililitrůOcet ze šampaňského - Balsamic
 - 1kusŠalotka
 - 15gramůEstragon
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 5gramůSůl
 - 200gramůSalát hlávkový
 - 3stroužkyČesnek
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
48 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Bátáty vložíme do pekáčku, přidáme olej, pepř a česnek, promícháme. V předehřáté troubě na 190 °C pečeme 30 minut, dokud batáty nezměknou a okraje lehce nezčervenají.
 - 2Gril rozehřejeme na vysokou teplotu. Na grilovací pánev rozložíme kolečka lilku a nakrájené papriky. Pečeme cca 10 minut, dokud zelenina nezměkne a okraje nezčervenají. Zeleninu v průběhu pečení obracíme.
 - 3V malé misce připravíme zálivku. Rozšleháme ocet s česnekem a olejem. Vmícháme šalotku a bylinky, dle chuti opepříme a osolíme.
 - 4Salátové listy rozložíme na talíř, poklademe batáty a zeleninou. Navrchu upravíme mozzarellu, pokapeme zálivkou. Podáváme s celozrnným pečivem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.