Bavorský krém
20 min.
Ingredience
- 8decilitrůMléko plnotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 2plátkyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
36 g
Cukr
20 g
Vápník
232 g
Postup přípravy
- 1V mléce rozpustíme želatinu a necháme ji rozvařit. Přidáme 2/3 cukru, žloutky a vanilkový cukr. Za stálého míchání uvedeme do varu.
- 2Krém přecedíme a vychladíme ve studené vodě.
- 3Nakonec ušleháme bílky se zbylým cukrem a vmícháme je do krému.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.