Bažant pečený na roštu
40 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
 - 3300gramůBažant obecný
 - 30gramůSůl
 - 1gramPepř černý mletý
 - 100gramůMáslo bylinkové
 - 100mililitrůOlej stolní
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
51 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
27 mg
Vápník
41 mg
Postup přípravy
- 1Mladé bažanty očistíme, vykucháme, opálíme, opláchneme a rozpůlíme. Prsa a stehna protkneme slaninou, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme je v chladu krátce odležet.
 - 2Bažanta pečeme po obou stranách za občasného potírání olejem doměkka.
 - 3Porce bažanta podáváme ihned po upečení, s naseknutými klouby. Na talíř dáme vždy část bílého a část tmavého masa (prsa - stehna), ozdobené bylinkovým máslem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.