Bažantí prsa nadívaná
30 min.
Ingredience
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 2kusyVejce slepičí
 - 1lžičkaSůl
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 1kusLanýž
 - 200gramůZelí hlávkové bílé
 - 2kusyCibule
 - 50gramůRozinky tmavé
 - 1kusBrambory
 - 100gramůSádlo vepřové škvařené
 - 100gramůSlanina vepřová
 - 200mililitrůVíno bílé
 - 1špetkaCukr krupice
 - 600gramůBažantí prsa
 - 200gramůKuřecí stehna
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
926 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
67 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Umeleme omytá kuřecí stehna, osolíme, opepříme a vyšleháme se smetanou a vejci dohladka.
 - 2Rozřízneme podélně omytá bažantí prsa, vyložíme plátky z lanýže a potřeme směsí. Osolíme, opepříme, zabalíme do plátků larda (špeku) a dozlatova opečeme po obou stranách. Dáme dopéct do trouby na 8 minut při teplotě 180 stupňů.
 - 3Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zelí, zalijeme vínem a doměkka podusíme. Přidáme cukr, sůl, rozinky a bramborem zahustíme.
 - 4Podáváme teplé.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.