Bechyňský řízek
90 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 5špetekPepř černý mletý
- 400gramůTelecí kýta
- 0,5lžičkaSůl
- 80gramůŠunka dušená
- 120gramůJablka
- 160gramůHříbky čerstvé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSádlo škvařené
- 100gramůOkurky nakládané
- 1hrnekHovězí vývar základní
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
24 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme z kýty řízky, jemně naklepeme a nařízneme okraje.
- 2Osolíme, poprášíme moukou a opečeme na rozpáleném sádle po obou stranách dozlatova.
- 3Vyndáme pečené řízky, zpěníme na výpeku cibulku, přisypeme na plátky nakrájené hříbky a dusíme do poloměkka.
- 4Pak přidáme na nudličky nakrájenou šunku, okurky, oloupaná a nakrájená jablka. Přidáme máslo a dusíme s rajčatovým protlakem do změknutí.
- 5Řízky servírujeme na teplý talíř a přeléváme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.