Bešamelová polévka s krevetami
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusCitrony
- 12kusůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusBazalka
- 1litrMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
32 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Poté přilijeme mléko a krátce povaříme na hladký bešamel.
- 2Přidáme celé krevety a cibuli rozkrojenou na poloviny. Ochutíme solí, pepřem, 2 lžícemi citronové šťávy, přidáme svazek bazalky a na mírném ohni asi 15min provaříme.
- 3Pak vyjmeme krevety, do polévky prolisujeme šťávu z hlaviček. Vyjmeme cibuli a bazalku.
- 4Polévku nalijeme do talířů, dozdobíme oloupanými krevetami, lžící zakysané smetany, lístkem bazalky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.