Bezlepková studená česneková omáčka
10 min.
Ingredience
- 1kusRohlík bezlepkový
 - 1decilitrMléko polotučné
 - 3stroužkyČesnek
 - 1lžičkaŠťáva citrónová
 - 100gramůOlej olivový extra panenský
 - 2špetkySůl
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 2kusyVaječný žloutek slepičí
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
52 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
237 mg
Cukr
243 mg
Postup přípravy
- 1Do misky vložíme nadrobno pokrájený bezlepkový rohlík. Zalijeme ho mlékem a necháme ho namočený asi 10 minut. Rohlík vymačkáme z mléka, dáme ho do mixéru, přidáme k němu prolisovaný česnek, citrónovou šťávu, 2 žloutky a směs rozmixujeme.
 - 2Poté směs dáme do mísy a za stálého míchání přikapáváme olej. Omáčku dochutíme solí, pepřem a dáme ji vychladit.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.