Bezlepkové domácí nudle - zavářka do polévek
30 min.

Ingredience
- 250gramůMouka bezlepková
- 1špetkaSůl
- 0,5decilitrVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
21 g
Cukr
89 mg
Vápník
6 mg
Postup přípravy
- 1Na vál nasypeme 250 g bezlepkové mouky. Uděláme do ni důlek, do něj rozklepneme 2 vejce, přilijeme 0.5 dl vody, 1 lžíci oleje a přidáme špetku soli. Vajíčko s vodou pomocí vidličky zapracujeme do mouky, a poté rukama těsto uhněteme. Hladké polotuhé těsto si rozdělíme na 2-3 díly. Z každého vyválíme tenkou placku silnou asi 1-2 mm. Placky dáme na čisté utěrky mírně proschnout. Poté z nich nakrájíme pruhy široké přibližně 5-6 cm. Poskládáme je na sebe a ostrým nožem kolmo nakrájíme tenké nudličky, které nacháme dobře na utěrce vyschnout (i do druhého dne). Suché domácí nudle vložíme do velké zavařovací sklenice, dobře je uzavřeme a použijeme jako zavářku do polévek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.