Bezlepkové šátečky z mrkvového těsta s marmeládou

37 min.
Česká republika

Ingredience

    • 250gramůMrkev kořen
    • 1kusKypřící prášek bezlepkový
    • 250gramůHera
    • 1špetkaSůl
    • 150gramůMarmeláda višňová
    • 5lžicCukr moučkový
    • 1kusCukr vanilka
    • 350gramůMouka bezlepková
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
32 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a omyjeme mrkev, poté ji na jemném struhadle jemně nastrouháme. Přidáme k ní prosátou bezlepkovou mouku Schär C s bezlepkovým kypřícím práškem, na kousky pokrájenou Heru, špetku soli a vypracujeme důkladně těsto. Na vále těsto rozválíme na plát silný přibližně 4-5 cm a nakrájíme rádýlkem na čtverce velké přibližně 10 x 10 cm.
  • 2
    Do každého čtverečku na střed dáme lžičku marmelády, protilehlé cípy přehneme a okraje k sobě dobře přitiskneme. Šátečky položíme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova. Pečeme je přibližně 15-17 minut.
  • 3
    Horké hned obalíme v moučkovém cukru, který jsme smíchali s vanilkovým cukrem.
  • 4
    Šátečky podáváme vychladlé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.