Bezlepkové sýrové karbanátky
30 min.
Ingredience
- 400gramůSýr Eidam cihla 30%
- 200gramůSýr Čedar - tavený
- Smetanový dip
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 2lžíceKečup bezlepkový
- Trojobal
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůLupínky kukuřičné
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 50gramůMouka bezlepková Jizerka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
801 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
63 g
Sacharidy
16 g
Cukr
711 mg
Vápník
817 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nastrouháme tvrdý sýr, přidáme k němu tavený sýr a uhněteme těstíčko, ze kterého tvarujeme menší placičky nebo kuličky. Kukuřičné lupínky nasypeme do mikrotenového sáčku a na válu je válečkem rozmačkáme na hrubou strouhanku. Připravíme si trojobal: bezlepkovou mouku + rozšlehaná vajíčka + strouhanku z lupínků. Poté ještě nachystáme smetanový dip: v misce rozmícháme zakysanou smetanu "light" se dvěma lžícemi bezlepkového kečupu.
- 2Připravené sýrové placičky obalíme v trojobalu, v pánvi na rozpáleném oleji je smažíme z každé strany do zlatova. Sýrové karbanátky podáváme teplé i studené se smetanovým dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.