Bezlepkové těstoviny s jogurtovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- Omáčka
- 120gramůJogurt bílý
- 1,5lžícePažitka
- 1špetkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 80gramůŠunka bezlepková
- 2lžíceCeler řapíkatý
- Vařené těstoviny
- 200gramůTěstoviny konzumní
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
5 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
392 mg
Cukr
221 mg
Postup přípravy
- 1Pažitku a nať z řapíkatého celeru drobně pokrájíme. Bezlepkovou šunku pokrájíme na kostičky. V misce si rozmícháme bílý jogurt se solí, pepřem, přidáme pažitku s celerovou natí a šunkou.
- 2Bezlepkové těstoviny uvaříme v 1,5 litru vody s lžičkou soli doměkka. Uvaříme je podle návodu (přibližně 8-10 minut). Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme k nim hotovou jogurtovou omáčku, promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.