Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta
70 min.
Ingredience
- Cukrová poleva
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 150gramůCukr moučkový
- Krém
- 1kusPuding bezlepkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 150gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- Těsto
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 175gramůMouka bezlepková
- 2,5decilitryVoda pitná
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
32 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
33 mg
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Ve větším rendlíku přivedeme k varu 2.5 dl vody, přidáme do ní 100 g másla a pomalu přivedeme k varu. Jakmile je máslo rozehřáté a začne bublat, přisypeme bezlepkovou mouku se špetkou soli. Mícháme a vaříme do doby, až se nám těsto začne odlepovat od stěn rendlíku. Když těsto vychladne, zašleháme do něj 3 vejce. Těsto vložíme do pytlíku na zdobení se širší „hubičkou“. Plech si vyložíme pečicím papírem, na něj vytvarujeme věnečky, které pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 20 minut.
- 2V rendlíku pomalu ho přivedeme k varu 1.5 dl mléka. V 1 dl mléka si rozmícháme 1 sáček vanilkového pudinku Dr. Oekter a vlijeme ho za stálého míchání do horkého mléka a přidáme moučkový cukr a vanilkový cukr. Za stálého míchání při mírné teplotě uvaříme hustý krém a necháme ho vychladnout. Do vychladlého krému zašleháme postupně 100 g másla. Nejlépe krém vyšleháme elektrickým šlehačem, krém by měl být hustý.
- 3Vychladlé korpusy věnečků rozkrojíme podélně na poloviny. Krém dáme do zdobícího sáčku se širší hubičkou a spodní části rozkrojených věnečků naplníme krémem a zakryjeme je vrchními díly. V misce si připravíme cukrovou polevu tak, že si v misce vymícháme moučkový cukr s citrónovou šťávou. Povrch věnečků ozdobíme polevou, necháme ji zatuhnout, věnečky poklademe na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.