Bezlepkový kynutý knedlík

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
150 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Jizerka, uděláme do ni důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice se špetkou cukru. Přilijeme vlažné mléko a necháme kvásek vzejít. Mezitím nakrájíme na kostičky bezlepkový rohlík. Jakmile vzejde kvásek, mouku trošku osolíme, přidáme vejce a lžíci oleje. Těsto dobře propracujeme, zakryjeme čistou utěrkou a v teple necháme minimálně 30 minut kynout.
  • 2
    Poté těsto dáme na vál a zapracujeme do něj kostičky rohlíku. Utvoříme z něj knedlík ve tvaru válečku o průměru asi 6 cm. Zakryjeme ho a necháme znovu asi 15 minut vykynout. Mezitím si přivedeme k varu 2,5 litru vody s lžičkou soli. Knedlík vložíme do vroucí vody a pomalu ho vaříme z jedné strany 5 minut, poté knedlík ve vodě otočíme a vaříme ho dalších 5 minut.
  • 3
    Uvařený knedlík vyjmeme, na několika místech propíchneme vidličkou a nakrájíme na plátky, které podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.