Biftek mletý
40 min.

Ingredience
- 3lžíceVoda pitná
- 1lžíceSádlo škvařené
- 750gramůHovězí maso zadní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5decilitrHovězí vývar základní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
12 g
Vláknina
16 mg
Vápník
839 mg
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, zbavíme šlach a umeleme. Maso osolíme, opepříme a po částech přiléváme vodu, kterou do masa zašleháme až nám vznikne hladká směs.
- 2Prkénko namočíme studenou vodou a tvoříme na něm ze směsi placičky o velikosti bifteků, které opečeme na rozehřátém sádle na každé straně cca 3 - 4 minuty. Hotové bifteky přendáme na horkou mísu, sádlo slijeme, přidáme máslo, zalijeme trochou vývaru, necháme přejít varem a hotovou šťávou bifteky přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.