Biftek na červeném pepři
25 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2lžícePepř červený celý
- 2lžíceKoňak Armaňak
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůPetržel - nať
- 1lžíceOlej stolní
- 30gramůMáslo čerstvé
- 800gramůHovězí svíčková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
21 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
259 mg
Postup přípravy
- 1Bifteky trochu naklepeme, osolíme, po obou stranách opepříme. Zrnka celého pepře roztlučeme nahrubo. Bifteky v rozdrceném pepři obalíme.
- 2V pánvi rozpustíme máslo v oleji. Když začne máslo pěnit, vložíme na pánev bifteky a z každé strany je 2 minuty osmažíme.
- 3Stáhneme oheň a bifteky dosmažíme podle chuti: krvavé potřebují z každé strany ještě 1-2 minuty, střední 3 minuty z každé strany a dobře propečené 4-5 minut z každé strany. Hotové je vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
- 4Přilijeme koňak, pánev odstavíme z ohně a koňak zapálíme. Když plameny dohasnou, přimícháme smetanu a omáčku dochutíme pepřem a solí. Opatrně ji ohřejeme, bifteky s ní zalijeme, ozdobíme petrželovou natí a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.