Bifteky
40 min.

Ingredience
- 70gramůSádlo škvařené
- 750gramůHovězí svíčková
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1šálekHovězí vývar základní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
22 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
20 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Svíčkovou odblaníme a nakrájíme řezy zhruba 4 cm vysoké o hmotnosti cca 180 g. Lehce řezy naklepeme sevřenou dlaní, shrneme zpět do původního tvaru, osolíme a opepříme.
- 2Bifteky opečeme po obou stranách zhruba 5 minut na velmi rozehřátém sádle. Takto opečené bifteky přendáme na horký talíř položený na kastrolku s horkou vodou.
- 3Sádlo z pánve odlijeme, přidáme máslo a uvolníme od stěn šťávu, zalijeme trochou vývaru a krátce povaříme.
- 4Bifteky servírujeme buď každý na samostatný talíř a šťávou ho přelijeme anebo dáme-li bifteky na horkou mísu, obložíme je syrovou zeleninou, popřípadě na ně položíme sázená vejce, grilovaná rajčata. V tomto případě podáváme šťávu zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.