Bifteky na víně
30 min.

Ingredience
- 800gramůHovězí svíčková
- 2decilitryVíno bílé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
16 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
62 mg
Cukr
480 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné maso nakrájíme na bifteky, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli odležet.
- 2Bifteky upravíme do původního tvaru a zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Podlijeme vínem a zvolna dusíme asi 4 minuty, vjmeme a přendáme na nahřáté talíře.
- 3Víno odpaříme na polovinu objemu, přidáme kousky másla a pomalu zahříváme, až se máslo rozpustí a šťáva zahustí. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
- 4Šťávu nalijeme na bifteky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.