Bifteky na víně

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
16 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
62 mg
Cukr
480 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné maso nakrájíme na bifteky, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli odležet.
  • 2
    Bifteky upravíme do původního tvaru a zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Podlijeme vínem a zvolna dusíme asi 4 minuty, vjmeme a přendáme na nahřáté talíře.
  • 3
    Víno odpaříme na polovinu objemu, přidáme kousky másla a pomalu zahříváme, až se máslo rozpustí a šťáva zahustí. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
  • 4
    Šťávu nalijeme na bifteky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.