Bifteky s dušenými houbami
55 min.

Ingredience
- 1kilogramHovězí svíčková
- 50gramůHouby sušené
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůShiitake houby
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 5lžicPetržel - nať
- 5lžicOlej olivový
- 4lžíceVíno červené
- 6lžicHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
6 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z hovězí svíčkové nakrájíme 6 bifteků, lehce je hranou dlaně naklepeme a odložíme. Sušené hřiby přelijeme vařící vodou, necháme namočené asi 20 minut, pak vodu slijeme, houby pokrájíme a odložíme. Nakonec si připravíme další suroviny: na kolečka nakrájíme 1 cibuli, se solí utřeme 2 oloupané stroužky česneku, na tenké plátky pokrájíme čerstvé houby shiitake a malé žampiony a nahrubo posekáme 5 lžic petrželky.
- 2Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm pečeme bifteky několik minut z obou stran. Hotové vyjmeme, lehce osolíme a uložíme do tepla.
- 3Na pánev s výpekem nasypeme cibuli s utřeným česnekem a několik minut je smažíme. Potom přidáme všechny houby a za vysoké teploty smažíme, až jsou měkké. Přilijeme víno s vývarem, uvedeme do varu a pozvolna 10 minut vaříme. Po odstavení přidáme 2 lžíce posekané petrželky, směs dosolíme, opepříme a promícháme.
- 4Bifteky servírujeme pokryté houbovou míšeninou a posypané sekanou petrželkou. Jako přílohu můžeme podat polentu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.