Bifteky se žampióny

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
24 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
179 mg
Cukr
299 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Svíčkovou odblaníme a nakrájíme řezy zhruba 4 cm vysoké o hmotnosti cca 180 g. Lehce řezy naklepeme sevřenou dlaní, shrneme zpět do původního tvaru, osolíme a opepříme.
  • 2
    Bifteky opečeme po obou stranách zhruba 5 minut na velmi rozehřátém sádle. Takto opečené bifteky přendáme na horký talíř položený na kastrolku s horkou vodou.
  • 3
    Sádlo z pánve odlijeme, přidáme máslo a uvolníme od stěn šťávu, zalijeme trochou vývaru a krátce povaříme.
  • 4
    Mezitím na jiné pánvi rozehřejeme máslo, houby s petrželí nakrájíme a opečeme na másla. Jakmile jsou houby měkké, zaprášíme je lžičkou hladké mouky, osmahneme, podlijeme 2 lžícemi vývaru a na závěr přidáme žloutek.
  • 5
    Takto připravenou směs navršíme na každou porci bifteku, posypeme nasekanou petrželovou natí a obložíme rajčaty a listy salátu.
  • 6
    Jako přílohu podáváme opečené brambory, saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.