Bifteky se žampióny
40 min.

Ingredience
- 1lžičkaPetržel - nať
- 70gramůSádlo škvařené
- 0,5decilitrHovězí vývar základní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1šálekŽampiony čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 720gramůHovězí svíčková
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
24 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
179 mg
Cukr
299 mg
Postup přípravy
- 1Svíčkovou odblaníme a nakrájíme řezy zhruba 4 cm vysoké o hmotnosti cca 180 g. Lehce řezy naklepeme sevřenou dlaní, shrneme zpět do původního tvaru, osolíme a opepříme.
- 2Bifteky opečeme po obou stranách zhruba 5 minut na velmi rozehřátém sádle. Takto opečené bifteky přendáme na horký talíř položený na kastrolku s horkou vodou.
- 3Sádlo z pánve odlijeme, přidáme máslo a uvolníme od stěn šťávu, zalijeme trochou vývaru a krátce povaříme.
- 4Mezitím na jiné pánvi rozehřejeme máslo, houby s petrželí nakrájíme a opečeme na másla. Jakmile jsou houby měkké, zaprášíme je lžičkou hladké mouky, osmahneme, podlijeme 2 lžícemi vývaru a na závěr přidáme žloutek.
- 5Takto připravenou směs navršíme na každou porci bifteku, posypeme nasekanou petrželovou natí a obložíme rajčaty a listy salátu.
- 6Jako přílohu podáváme opečené brambory, saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.