Bílá polévka se sýrem
40 min.
Ingredience
- 40gramůŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 10gramůZázvor celý
- 1špetkaPepř cayenský
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 100mililitrůVíno bílé
- 20gramůZakysaná smetana
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50mililitrůKoňak
- 60gramůPažitka
- 50gramůSýr Gruyére
- 25gramůOlej olivový
- 250mililitrůVývar z humrů
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
32 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
834 mg
Cukr
880 mg
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme na jemno, sýr strouháme nahrubo, pažitku posekáme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, zázvor, česnek a orestujeme. Opepříme, přilijeme vývary a vaříme 20 minut. Za stálého míchání přilijeme zakysanou smetanu, víno a provaříme. Ve sladké smetaně rozmícháme žloutky, sýr a koňak. Přidáme do polévky, ohřejeme až téměř k varu, (nevaříme, žloutek by se srazil).
- 2Polévku nalijeme do talířů a posypeme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.