Bílkový sníh na zdobení

15 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
50 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
12 g
Cukr
12 g
Vápník
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kastrůlek vložíme do horké vodní lázně. Do kastrůlku dáme čerstvé bílky (bez stopy žloutku) a špetku soli. Když se bílky ohřívají, přisypáváme postupně cukr a zvolna šleháme. Sníh je správně vyšlehaný, když se cukr úplně rozpustí.
  • 2
    Hotový sníh má být lesklý, pevný a mají se na něm tvořit špičky.
  • 3
    Sníh používáme k vytvoření např. střech na perníkových chaloupkách, na tvarování malých kytiček nebo pusinek zdobících drobné zákusky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.