Bochánky čokoládové
25 min.
Ingredience
- 15gramůSolamyl - bramborový škrob
 - 250mililitrůMléko plnotučné
 - 60gramůCukr krupice
 - 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 3kusyVaječný žloutek slepičí
 - 3kusyVaječný bílek slepičí
 - 30gramůČokoláda na vaření
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
591 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Plnotučné mléko povaříme. Žloutky, část cukru, mouku a škrobovou moučku dáme do misky a přimícháme postupně do vařícího mléka. Vše provaříme, do směsi přidáme rozpuštěnou čokoládu a necháme vychladit. Bílky vyšleháme s cukrem a vmícháme do vychladlé hmoty.
 - 2Mističky vymažeme máslem, naplníme je do poloviny hmotou a dáme péct do předehřáté trouby na 15 minut při teplotě 200°C.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.