Bochánky ze sýru gruyère plněné rajčaty
55 min.
Ingredience
- 175gramůSýr Gruyére
- 175gramůMouka pšeničná celozrnná
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůRajčata sušená sterilovaná
- 125gramůMáslo čerstvé
- 230mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
48 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
604 mg
Postup přípravy
- 1Do velké pánve nalijeme šálek vody, přidáme 75 g másla. Až se máslo rozpustí, přivedeme k varu, stáhneme z ohně, přisypeme hladkou mouku a sůl. Dřevěnou lžící ze směsi vyšleháme kouli, přidáme rozšlehaná středně velká vejce a pořádně šleháme. Až se těsto začne lesknout, vmícháme nastrouhaný sýr gruyère.
- 2Z těsta tvarujeme bochánky, na jeden bochánek 2 lžíce těsta, každý zvlášť zabalíme do pečicího papíru a 20 minut pečeme v troubě při teplotě 200 °C, pak troubu vypneme. Upečené bochánky zhnědnou a zvětší se. Aby z nich mohla odejít pára, každý nahoře nařízneme a na 5 minut je opět dáme do vypnuté trouby, pak je vytáhneme a necháme chladnout dalších 5 minut. Bochánky rozpůlíme a naplníme rajčatovou směsí.
- 3Rajčatová náplň: okapaná sušená rajčata v oleji a 50 g másla rozmixujeme na kaši.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.